Tänder på gång!

Är en stor hård bula i Alex underkäke så snart tittar nog en liten pigg upp. Han är gnällig och lite småvarm mellan varven så nånting är på gång... =)

Och nu ska han bara sova på mage igen... Blir helt galen när man lägger honom på rygg. Förut la man ner honom, han rullade över på sida och somnade efter en stund, nu får man lägga honom på mage stoppa i nappen och hålla "fast" huvudet så han ligger ner och slappnar av medan man buffar honom i rumpan. Gör man inte det flyger huvudet upp, han tappar nappen och blir tokledsen. Men hur snäll känner man sig när man håller ner huvudet?

Idag somnade han efter kanske max 3 minuter av buffning, men allafall... Önskar på sätt och vis att han ville somna i famnen eller så, men när han blir trött blir han jäteledsen av att vara i famnen och vill ner och sova. Håller man och vyssar för länge blir han nästan hysterisk till man lägger ner honom och buffar rumpan. Då tar det max 5 minuter ungefär så är han lugn och håller på att somna...

jaja, sovrutinerna håller ju i sig bra men det känna lite skumt att behöva hålla fast honom för att han ska slappna av och sova....

Turbulenta dygn

Precis som jag anade så reagerade Alexander inte alls bra på vaccineringen och vi har haft ett par jobbiga dygn här hemma. Han har varit varm som en kamin och så öm i sina stackars ben. Första natten sov vi inte mycket då han mest grinade och var kokhet. Har aldrig hört honom grina på det viset. Alldeles hjärtskärande. Dagarna har varit skapliga men med mera sömn än vanligt.

Men idag verkar det ha vänt och han har varit pigg och glad igen.

Nytt körkort har jag fixat med idag äntligen. Nya namnet är klart och mitt gamla körkort måste bytas ut. Gissa om det var svårt att få till en ny namnteckning?!

Vaccinering

Idag är det dags för bvc och vaccinering igen. Usch, hoppas han klarar sig bättre den här gången, fick feber och var inte alls pigg efter första.

Han är inne i nån lite halvt jobbig period om nätterna nu igen. Vill oftast inte äta före 4-5 nångång på morgonen och somnar som vanligt runt sju. Men han sover så oroligt och gnäller efter nappen, rullar över på mage och väcker sig själv och allmänt härjar. Så det blir inte så mycket sammanhängande sömn för min del just nu. Bara att hoppas att det blir lugnare igen snart.

Annars utvecklas han på som sjutton. Han ska stå hela tiden. Kan nästan sitta själv snart men han orkar inte riktigt räta upp sig och hålla balansen men det kommer säkert snart. :) "Pratar" hela dagarna och har lärt sig ljudet mamama som jag ivrigt uppmuntrar... :)

Och när jag skriver ner det så här så kan det ju kanske vara så enkelt att han sover sämre för att det händer mycket i utvecklingen... :)

Annars rullar dagarna på, jag tänkte börja ut och springa den här veckan men inte idag, så himla kasst väder. Kommer antagligen rasa ihop efter knappt 500 meter men vi får väl se. :)(tror inte babysittern fungerar så länge till, vill inte att han ska tippa ur den)