18 månader

igår blev Alexander 18 månader. Vi var på bvc-kontroll och fick sprutan. Vägde och mätte och han är nu 84.5 cm lång och 12,7 kg tung. Hade äntligen... :) planat ut lite på vikten och ligger nu på medelkurvan både på längd o vikt!

Annars börjar det bli en herre med galet humör, han är vild, envis, busig, glad och arg i en salig blandning under dagarna. Sova på kvällen har en tid varit något som inte behövts enligt honom men börjar nog äntligen vända nu.

Han älskar sina bollar och bvc-sköterskan blev riktigt imponerad av hans motorik, han ser ut som en mini fotbollspelare mest hela dagarna. Det eller bygga med lego eller läsa böcker om djur och traktor är vad som är favoriterna just nu. Boken knacka på är riktigt poppis, ett hett tips til andra. Rolig bok som dom får vara med och knacka på dörrar i. :)

Massor med nya ord sprutar ut, även om en del är lite otydliga och lite på hans eget sätt, men man förstår vad han vill med dom allafall. Uttalet kommer nog så småningom :)


Men det som sägs hittills är:
mamma
pappa
mormor- mommor
farfar- faffa
farmor- ammor
morfar (ibland)- momma
katten
Linda
bollen- bumba eller bållar
vatten- tatte, (tötte om han är törstig)
kasta- tatta
borta
fågel- fål, eller fålar om de e flera.
näsa-
traktor- tattor
mjau
vof vof
bää
anka- ganka
blomma- bomma
lampa- bampa
klocka- kokka
titta där
tacktack- tatta
tittut- tettu

Jösses vad med ord det blev när man spaltade upp dom, mycket, k, t och b o hans uttal märker jag :)

Han är helt underbar och totalt tålamodsprövande mellan varven, helt normal 18 månaders med andra ord och han är den bästa killen i hela världen!
Kommentarer
Postat av: Linda 3

Haha jasså? har han äntligen sagt farmor alltså? :)

2012-06-05 @ 21:55:29
Postat av: Hanna

Grattis Alex i efterskott på 1,5årsdagen! Och grattis även till dig :) Idag ska vi på 18månkoll, ska bli kul att se hur mycket hon växt sen sist :)Sv: Ja, nu håller vi koll på pennorna och försöker hålla oss till ritpapper..Blir billigast och enklast så ;)

2012-06-11 @ 08:30:18
URL: http://hannovsky.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: