Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilken position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan, något som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.
 

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
 
Egna anteckningar/bild: Mår fortsatt bra, kan fortfarande få en obehaglig smak i munnen men inte dygnet runt så jag klagar inte! Inga kräkor och ryggen känns bra. Magen växer på och lillan därinne är helt vild ibland. känner rörelser varje dag nu och oftast morgon och kväll. Daniel har sett hur det rör sig också. :) Just nu njuter jag för det kommer säkert bli tungt på slutet. Och nu börjar längtan krypa sig på också, jobbigt då det är många veckor kvar. :)
 
Men det är 25 dagar kvar till vi är nere på tvåsiffrigt så jag kör det som delmål just nu!