Långledigt igen

Idag jobbar Daniel halvdag och sen är han ledig tors-sön. Skönt! :) Har inga direkta planer men det ska bli skönt att bara kunna dona och pyssla här hemma. På lördag sover Alex hos mormor och Christer så då blir det bara lillan hemma.
 
Inser att vi är riktigt bortskämda med henne, hon bara är. Äter sover och ler och är nöjd. Sover nätterna i sin spjälsäng. Somnar ca 20.30 på kvällen och vaknar oftast mellan 01-03 och vill ha mat och sen mellan 04-05 beroende på första matningen. Då kommer hon över och ligger bredvid mig men då är det ganska snuttigt och lite svårt att sova. men så har vi det fram till 07.30 då Daniel går till jobbet och vi går upp till Alexander. i morse sov hon till 05.30 innan hon kom över till mig i sängen!
 
Dagarna har vi inga direkta rutiner än mer än att ca 09 vill hon sova en lur första gången och sen beror det lite på vad vi gör om dagarna hur hon sover, samt att hon oftast sover en sista lur runt 18 för att sen orka hålla i gång innan hon somnar för natten. Följer mest henne och hon har själv halkat in i dessa rutiner. Skön kontrast mot hur jag försökte få in Alex i nån mall som bebis vilket bara resulterade i skrik och gråt.
 
Förhoppningsvis skjuts nattningen till 19.30 så småningom så man kan lägga båda barnen ungefär samtidigt. Men det kommer väl när hon blir större. Har även börjat med Alexander att han ska somna själv inne hos sig och det har fungerat bra i två nätter nu. Han ropar lite men vi svarar bara att vi finns utanför, sov nu. tar ca 30 min så sover han. Förhoppningsvis fastnar vi inte i ropandet utan att det minskar när han blir van. försöker att inte uppmuntra pratandet för då blir det nog så att han kör på det istället. Vi kände att vi behöver få honom att somna själv för att få ihop nattning av två barn när man blir ensam nån kväll och ska natta. Då kan Julia va med och läsa saga och sen går vi ut, Alexander somnar själv och man kan ge Julia sin flaska och lägga henne för natten i sin säng. Så kan man ju hoppas att man får lite fungerande kvällar haha :)
 
Tvåbarnslivet har sina utmaningar!