Snart semester!

Sitter och räknar ner timmarna nu, om knappt fyra timmar får jag åka hem. :) Och då har jag min första betalda semseter. Den må vara kort på endast tio dagar sammanlagt men ändå. Måste ju börja någonstans!

September kommer bli en tung månad dock. från och med då börjar jag på timlön istället och det enda som kommer in på kontot blir ob från augusti. Sen blir det lite bättre i oktober men det blir tungt då.... Jaja, bara att spara lite nu under sommaren och sen är vi ju trots allt två som hjälps åt hemma. Ska nog lösa sig.

Idag blir det ingen packning men måndag och tisdag blir det nog fullt upp med att köra en del grejer till returen samt packa det sista så det enda som finns kvar till slut är lite kläder samt lite kökssaker. Ska ju ändå bo hemma en vecka till så man lär väl kunna laga mat antar jag. :) LÄNGTAR!!!

Vecka 20


Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Egna anteckningar/bild: väntar spänt på att magen ska börja växa ordentligt vilket sägs brukar ske inom tre fyra veckor allafall. Tror att jag kanske kanske känt ett litet sprattel där inne ett par tillfällen. Känns inte som något jag annars kan känna igen utan det kittlades nästan och som att något puffade på magen som en liten bubbla som spricker ungefär. Får väl se hur det hela utvecklar sig. :)

Är väldigt glad att jag inte är höggravid i den här värmen utan att den tiden kommer under en svalare tid på året!!
vecka 20 (19+0)

Pust

har inte riktigt orkat uppdatera i den här värmen. Har jobbat, packat eller legat utslagen hemma hos mamma typ senaste veckan. Närjag varit ledig och inte packat i vår lägenhet som numera ser minst sagt rörig ut så har jag flytt lägenheten som även är varm som en jävla bastu och legat i mammas hammock.

Idag blir det långpass på jobbet. 9.15-21. Ganska segt men är man ändå där så kan man väl lika gärna jobba antar jag. :)

Längtar till på onsdag nästa vecka då vi äntligen får flytta. Kommer hämta kärra och köra kartonger så fort vi kommer från banken typ! :)