Eclipse eclipse eclipse!!!

Idag är det äntligen dags! :) Hade gärna sett midnattsvisningen igår men jag hade inte riktigt råd plus att det såldes slut rätt fort. Och då bokade vi biljetter till idag. de ironiska var ju bara att dom öppnade en sal till för midnatssvisning i samma veva som vi bokade.. Haha ja jag hade ju allafall inte råd men ändå liksom... :)

Ska åka tidigare till västerås idag för att käka god kinabuffe och shoppa lite med Anna, syrran och Johanna, det blir najs! Så möter vi upp Sofie lagom till bion eftersom hon jobbar.

Är skönt att ha saker inplanerade nu för nu är det inte många dagar till ultraljudet. Ju närmare vi kommer desto mer nervös blir jag. Ska bli kul att se men känslan av att något faktiskt kan va fel vill inte försvinna. Nu är det ju vädigt mycket större chans att allt är bra, men ändå. Jag är lite orolig och nervös. Vill inte ens tänka på vad man skulle göra om något var fel....

Är nog inne i dessa såkallade spökveckor just nu, magen har inte börjat växa så mycket än och illamående och trötthet är ju typ helt borta och man känner inte av bebisen än, så man undrar ju nästan om man bara inbillat sig det hela och helt enkelt bara blivit en aning rund om magen??!!

Usch det är inte min grej det här med att vänta barn tror jag, är alldeles för nojig för mitt eget bästa. Hur gör alla för att bara kunna slappna av och njuta?? Och bara tänka positivt och att allt kommer gå bra?

Vecka 17

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Egna tankar: Mår bättre med illamåendet. Godis är fortfarande inte gott mer än i små mängder men det är väl kanske lika bra? :) Enligt Daniel börjar man se en mage ganska tydligt nu, och jo kanske lite, men inte så himla mycket tycker jag... Kanske lägger upp en ny bild i helgen om jag hinner... Nästa vecka är det ultraljud och jag längtar samtidigt som jag är ganska nervös. Vill ju att allt ska vara bra där inne!!!