Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilken position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan, något som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.
 

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
 
Egna anteckningar/bild: Mår fortsatt bra, kan fortfarande få en obehaglig smak i munnen men inte dygnet runt så jag klagar inte! Inga kräkor och ryggen känns bra. Magen växer på och lillan därinne är helt vild ibland. känner rörelser varje dag nu och oftast morgon och kväll. Daniel har sett hur det rör sig också. :) Just nu njuter jag för det kommer säkert bli tungt på slutet. Och nu börjar längtan krypa sig på också, jobbigt då det är många veckor kvar. :)
 
Men det är 25 dagar kvar till vi är nere på tvåsiffrigt så jag kör det som delmål just nu!

 

Söndag

Har haft en mysig förmiddag ute hos mamma idag. Alexander förklarade vid frukost att han måste ringa mormor för att åka dit och leka så han fick som han ville och vi körde ut till Möklinta. eftermiddagen blev veckorhandling och besök till dollar store där samma unge deklarerade att alla leksaker där var bra till hans födelsedag, haha.
 
Nu är det bara att ladda inför kommande jobbvecka som är lite halvtråkig. varannandagsschema med jobb måndag, onsdag och avslutas med jour fredag till lördag. Men den brukar ju gå den med så det är bara att köra på.
 
 
 
 

Lördagsmorgon

Varför måste barn vakna så himla tidigt? Jaja, min sovmorgon i morgon så jag får se fram emot den. Annars flyger veckorna förbi och nu är det ca 8 veckor kvar att jobba. Ska bli skönt att vara hemma sen. Hoppas man får må bra sista tiden då så inte tiden hemma blir alltför tråkig.
 
Funderar en hel del på hur det ska bli med två barn hemma men känner att det är inge större mening att tänka för mycket heller. Det blir som det blir. Skulle va skönt bara om man kunde slippa kommentarer från en del som redan har två barn som typ dumförklarar en för att man tydligen ska få se sen när man sitter där med två barn hur dumma kommentarer man har. Alla är vi olika med olika barn och jag är ganska säker på att deras facit inte är mitt. Sen kanske man inte kan skylla allt i livet på att man har två barn, personliga egenskaper har väl inget med antalet barn man har?
 
Äh, irriterad bara, låt mig få uppleva mina två barn och utgå därifrån liksom utan massa nedlåtande kommentarer tack! det kanske kommer va skitjobbigt eller ganska enkelt eller mest troligt en blandning där i mellan. Och tiden kommer bli mindre med två barn, dummare än så är jag inte så jag inte fattar det liksom! Men jag tänker försöka hålla en positiv inställning. Hade jobbigt nog första tiden med Alexander och är orolig nog ändå hur de ska bli andra gången...