Långledigt igen

Idag jobbar Daniel halvdag och sen är han ledig tors-sön. Skönt! :) Har inga direkta planer men det ska bli skönt att bara kunna dona och pyssla här hemma. På lördag sover Alex hos mormor och Christer så då blir det bara lillan hemma.
 
Inser att vi är riktigt bortskämda med henne, hon bara är. Äter sover och ler och är nöjd. Sover nätterna i sin spjälsäng. Somnar ca 20.30 på kvällen och vaknar oftast mellan 01-03 och vill ha mat och sen mellan 04-05 beroende på första matningen. Då kommer hon över och ligger bredvid mig men då är det ganska snuttigt och lite svårt att sova. men så har vi det fram till 07.30 då Daniel går till jobbet och vi går upp till Alexander. i morse sov hon till 05.30 innan hon kom över till mig i sängen!
 
Dagarna har vi inga direkta rutiner än mer än att ca 09 vill hon sova en lur första gången och sen beror det lite på vad vi gör om dagarna hur hon sover, samt att hon oftast sover en sista lur runt 18 för att sen orka hålla i gång innan hon somnar för natten. Följer mest henne och hon har själv halkat in i dessa rutiner. Skön kontrast mot hur jag försökte få in Alex i nån mall som bebis vilket bara resulterade i skrik och gråt.
 
Förhoppningsvis skjuts nattningen till 19.30 så småningom så man kan lägga båda barnen ungefär samtidigt. Men det kommer väl när hon blir större. Har även börjat med Alexander att han ska somna själv inne hos sig och det har fungerat bra i två nätter nu. Han ropar lite men vi svarar bara att vi finns utanför, sov nu. tar ca 30 min så sover han. Förhoppningsvis fastnar vi inte i ropandet utan att det minskar när han blir van. försöker att inte uppmuntra pratandet för då blir det nog så att han kör på det istället. Vi kände att vi behöver få honom att somna själv för att få ihop nattning av två barn när man blir ensam nån kväll och ska natta. Då kan Julia va med och läsa saga och sen går vi ut, Alexander somnar själv och man kan ge Julia sin flaska och lägga henne för natten i sin säng. Så kan man ju hoppas att man får lite fungerande kvällar haha :)
 
Tvåbarnslivet har sina utmaningar!

Sommar


Alltså det här kan mycket möjligt va de finaste barnen i världen! <3
idag fyller mannen år så vi väntar besök under större delen av dagen, det är varmt som sjutton så fikat får ske ute i solen och antagligen spenderas större delen av dagen ute idag. Ska bli så skönt! Nästa vecka är kortvecka för mannen och det ser vi fram emot, hoppas bara vädret håller i sig!

Dåligt med tid

Med en treåring och en tvåmånaders finns det inte allt för mycket tid åt att blogga! Dagarna går fort på både ett bra och dåligt sätt. Bra när det är jobbiga dagar, trist när det är härliga dagar... :)
 
Känns hemskt att säga men Alexander tar knäcken på mig snart. Krånglar med sömnen och vaknar och härjar på nätterna och sen är det morgon 5.30 varje morgon. Sen är han trött och sur vilket gör trotset och gnället nära på konstant vissa dagar. Han är expert på att gnälla och skrika om inte allt är exakt som han vill eller har tänkt sig. Alla gånger hinner man liksom inte ligga steget före och vissa gånger tycker jag att han faktiskt får lära sig att det inte alltid blir som han vill.
 
När går det över??? För mellan alla dessa gnäll och utbrott är han ju så go och glad och snäll och busig och härlig! Men tyvärr syns de sidorna knappt längre och det är tungt mellan varven att hantera allt! Speciellt när lillan också kräver sitt med mat och närhet. Och hon sover ju inte heller hela nätter av mer naturliga orsaker men det tär på orken och humöret på dagarna att ständigt ha sömnbrist.
 
Det är tur att hon är så lugn och nöjd som hon är för det underlättar enormt. Idag satt hon med i babysittern i nästan en timme medan jag och Alex lekte med lera och jag fixade mat. Och hon sover skapligt på dagarna så det finns ju tid för Alex, men jag tycker verkligen att han ska kunna leka själv också. Jag underhåller gärna ibland och jag finns ju alltid runt honom men jag varken hinner eller vill ägna all uppmärksamhet åt honom.
 
Hoppas att det blir bättre för innan Julia kom kunde han leka själv i timmar med sina saker så länge jag fanns i närheten. Och det gör jag ju, men jag kanske plockar lite, donar i köket eller bara sitter i soffan och tar det lugnt. Men det duger inte alls just nu. Han är väldigt uppmärksamhetskrävande. Och tittar man inte på bara honom eller pratar endast med honom så skriks det.
 
Usch, låter som allt är negativt och det är det verkligen inte! Men behövde nog bara få ventilera lite! Tvåbarnslivet gå trots allt över förväntan. Är bara nattningar när man är ensam hemma som är kniviga. Och jag vill inte ens tänka på att va själv en hel natt. Men man får väl lösa det med när det händer antar jag :)