Solsken, lek och byggprojekt

Äntligen vår, jag har fixat ordning på altan, Alexander har lekt i sandlådan och Daniel bygger på en vedbod. Utedag med andra ord, gick ut vid 10 och kom in alldeles nyss efter en promenad till affären. Så skönt att kunna vara ute och låta Alex leka. Saknar bara staketet som alldeles snart kommer på plats vilket innebär att man kan släppa honom i trädgården utan att behöva passa så han inte kan komma ut på gatan. Jag kan fixa och dona trots att han är ute och leker och det ska bli skönt. Sen är det ju klart att jag inte lämnar honom vind för våg men det säger nog sig självt. :)
 
Nu blir det snart lite grillad korv och sen dusch för samtliga familjemedlemmar och minsta medlemmen somnar nog som en stock när det blir läggdags! :)
 
 
 
 
 

Dags för update

Har haft två dagar hemma med Alexander nu och i morgon är det jobb ochdagmamma som gäller. Det trotsas så sjukt mycket just nu och jag kämpar på. Man fastnar så lätt i tjatande eller hot men följer inte upp det hela så nu varnar eller säger jag i från en gång och sen är det kört :) tex kom nu och tvätta händerna, nej får jag alltid till svar men nu säger jag bara igen att kom nu annars bär jag in dig på toa. Och kommer han inte då så bär jag in honom. Tidigare har jag tjatat o lirkat utan resultat och han har väl lärt sig att inget händer o han kan göra som han vill. Men jag vill inte uppfostra ett bortskämt monster så nu är det dags för lite skärpning från mamman. Tänker inte bli nån diktator men kan inte låta vardagen styras av en tvååring!

Trots

herregud vilken trots min lilla kille kommer plåga oss med. Nej till allt, skrik och tårar och slänga sig på golvet... och värre lär det väl bli! Han saknar inte vilja den killen. :)

Vi har hunnit med en omgång magsjuka under den här tiden av bloggpaus, lite sömntrassel och massa lek och mys. När han inte skriker och slänger saker är han en riktig mysfis som älskar att sitta i knät och mysa och gärna vill va nära.

En riktig mammagris som vet precis hur han ska göra för att få mig att ge efter... (jag erkänner, jag ger efter alltför lätt och borde nog skärpa till mig) men jag jobbar på att bli lite mer konsekvent vilket kanske är anledningen till en del av Lillemans utbrott :)

Annars rullar det på, jag har sökt extrajobb inom kommunen för att dryga ut mitt deltidsjobb, samt sökt eventuellt plugg till hösten. Får se hur det blir med det.

Vet inte hur ofta jag kommer uppdatera här men slänger nog in något inlägg då och då!