Förkyld

Hallå nej vilken förkylning jag åkt på! Vaknade i natt av världens nästäppa och har varit vaken sen dess typ. Näsan rinner och jag är trött som en gnu.... hoppas det går över fort!
 
Men skönt att det kom nu och inte nästa vecka då nya jobbet drar igång. Vet fortfarande inte mycket om uppstarten vilket känns sådär men hoppas att det mest är rörigt p.g.a nystart för oss alla och att det kommer bli bättre tillslut!
 
Nej, nu blir det soffan en stund och sen hämta Lilleman hos Solveig.

Graviditet nr 2!

 

Vecka 14

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka. De flesta börjar få en liten mage. Om du fött barn förut blir magen oftast större mycket tidigare än under första graviditeten.


Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

 

Egna anteckningar/bild: Vad kul det känns att förhoppningsvis få dokumentera ännu en graviditet. Har nu kommit till vecka 14 och börjar mer och mer slappna av och våga hoppas att det ska gå hela vägen. Har precis som i graviditeten med Alexander blött en hel del av och till från vecka 6 så det har varit lite svårt att helt slappna av. Men har sett en snurrande bebis i vecka 11 som röjde runt i magen med tickande hjärta så vi hoppas på det bästa. :)

Har inte knäppt en enda magbild än, att tiden rullar fortare andra gången stämmer. Men magen börjar titta fram nu så det är lite tidigare än sist. hade nog sån här mage i vecka 18 med Alex. Mår även jätteilla och varit sjukskriven ett par veckor. Mycket värre än sist då jag kräkts dygnet runt i perioder. Jobbigt och sliter på humöret men jag lever på hoppet att det blir bättre snart!

På måndag ska vi i väg för kub-test då vi kände att det var rätt för oss. Ville göra även med Alex det blev aldrig av. Men nu så, lite nervös för det men har försökt läsa på mycket för att veta och förbereda sig inför olika val beroende på resultat. Men vi hoppas så klart på ett bra sådant! :)

Egna anteckningar/bild: